Diploma zwemmen
PDF Afdrukken E-mailadres

Diplomazwemmen dient als kennismaking met/vooropleiding voor o.a. het wedstrijdzwemmen, waterpolo, onderwaterhockey, vinzwemmen, survival, recreatiefzwemmen, synchroonzwemmen, snorkelen en persluchtduiken.

Er wordt opgeleid volgens Nationaal Platform Zwembaden/NRZ in 19 diploma’s:

•C (aansluitend op het Zwem-ABC)
•Zwemvaardigheid 1, 2 en 3
•Balvaardigheid 1, 2 en 3:
De diploma's balvaardigheid leiden niet op tot het waterpolospel zoals dat nationaal en internationaal wordt gespeeld, maar zijn bedoeld als een inleiding tot die sport en een toerusting van vaardigheden om makkelijker met een bal in het water te spelen.
•Kunstzwemmen 1, 2 en 3:
De technieken die je bij het kunstzwemmen leert kun je zien als vooropleiding op de sport synchroonzwemmen. In de examenprogramma’s van kunstzwemmen staan vooral het wrikken en de verschillende figuren centraal (evt. op muziek).
•Snorkelen 1, 2 en 3:
Het doel van de diploma's snorkelen is om de deelnemers voor te bereiden om in buitenwater, bijvoorbeeld tijdens vakanties, te kunnen genieten van snorkelen. Eén van de belangrijkste uitgangspunten van de diploma's snorkelen is dat het snorkelen als een volwaardige, zelfstandige sport beschouwd wordt. Snorkelen is ook heel belangrijk bij het persluchtduiken. Er zijn weliswaar overeenkomsten tussen snorkelen en persluchtduiken.
•Survival 1, 2 en 3:
Het doel van de diploma’s survival is om jezelf onder alle omstandigheden in het water te kunnen redden. Tevens om de (des-)orientatie boven en onder water te bevorderen. Ook nu komt het overleven op de eerste plaats. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan andere manieren om op een veilige manier een vriendje te helpen.
De examenprogramma’s survival zijn opgebouwd uit twee onderdelen:
◦Red jezelf: in het water terecht komen, in het water overleven en uit het water komen
◦Red je vriendje: droge redding en natte redding
•Wereldzwemslagen 1, 2 en 3:
Wereldzwemslagen is een andere manier van zwemmen, van over de hele wereld zijn de zwemslagen verzamelt. Er zijn verrassende combinaties van eerder verworven \ vaardigheden; Lange schoolslag, Spaanse slag, Japanse crawl, Japanse Morote en Hitoe slag, Zeemansslag (en in tweetallen), Matrozenslag, Helikopterrug slag en nog vele (12) anderen slagen.

Contactpersoon:  Dylan Rijlaarsdam  - 06-31962706

Mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Trainingstijden: 
Woensdag (De Mirandabad) 19:00 - 20:00 uur
Vrijdag (Bijlmerbad) 20:30 - 21:30 uur

Zwemmen is niet alleen een noodzaak, maar ook een gezonde en leuke manier van sporten. Twijfel je of zwemmen iets voor jou is? Kom dan twee keer gratis mee zwemmen! Dan kun je ervaren hoe leuk de zwemsport is.

 


Sponsors

Banner
Website by: Rick de Jong