Home

De Meerkoeten keert terug naar Abcoude!

Abcouder Zwem- en Polovereniging De Meerkoeten was lange tijd niet weg te denken uit de Abcouder sportgeschiedenis. De vereniging is terug na een gedwongen vertrek, vijf jaar geleden na de sloop van onze thuishaven ‘Het Meerbad’ in 2015.

De Meerkoeten is al bijna een eeuw lang onderdeel van de Abcouder cultuur en het lokale straatbeeld. Abcoudenaren hebben door de jaren heen bij De Meerkoeten leren zwemmen, leren winnen en verliezen, accepteren en incasseren, maar bovenal vrienden gemaakt en lief en leed gedeeld. De vereniging bestaat al ruim 80 jaar en startte ooit in het Abcoudermeer. In de jaren ’70 huisvestte de vereniging in Het Meerbad, waar het tot eind 2015 heeft gezwommen. Na de sloop van Het Meerbad is de vereniging tijdelijk uitgeweken naar Amsterdam.

Vanaf maandag 4 januari zijn we terug en zijn alle Meerkoeten weer te bewonderen in het nieuwe zwembad: ‘Het Sporthuis Abcoude’. Hier zullen wij op de dinsdag, donderdag en vrijdagavonden in het water te vinden zijn.


We zijn momenteel hard aan het werk aan onze nieuwe website, maar in de tussentijd kunnen jullie op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen via Facebook of Instagram!

 


Sponsors

Banner
Website by: Rick de Jong